קנדידה בנרתיק

לפעמים, כאשר התסמינים נגרמים על ידי מחלה אחרת, כגון וגינוזיס חיידקי או זיהום המועבר במגע מיני (STI), אישה חושבת שיש לה זיהום בנרתיק. מומלץ להשתמש בתרופות נרתיקיות לטיפול בזיהומי שמרים בנרתיק במהלך ההריון. הערה 1 זיהומים חוזרים בשמרים לזיהומים נרתיקיים (זיהומים חוזרים בשמרים בנרתיק) שחוזרים על עצמם ארבע פעמים תוך חודשיים או שנה לאחר הטיפול, אנא פנה לרופא. אם הטיפול אינו יעיל או שהתסמינים חוזרים על עצמם, אם הסימפטומים שלך נגרמים מסיבות אחרות או דורשים טיפול שונה, אנא פנה לרופא שלך להערכה וייעוץ.

הרופא שלך יכול לוודא שאתה מקבל את הסוג הנכון של טיפול בזיהום. ברגע שהרופא שלך יקבע שמדובר בפטרייה או בזיהום אחר, הוא יוכל לרשום את הטיפול הנכון.

לאחר שברור האם הזיהום הוא פשוט או מורכב, ניתן להתחיל בטיפול. טיפול הטיפול בזיהום תלוי אם הוא קשה או לא. זיהומים אחרים יכולים לגרום לתסמינים דומים אך דורשים טיפול שונה.

במהלך הביקור שלך

הרופא שלך עשוי לקחת דגימת שתן (כדי לשלול דלקת בדרכי השתן) והפרשות מהנרתיק לבדיקה במיקרוסקופ. אתה יכול גם לבדוק את השתן שלך לזיהום, מכיוון שלעתים יכול להיות קשה להבחין בין זיהום בשתן לזיהום בשמרים. אם סבלת בעבר מזיהום בשמרים בנרתיק ואותם תסמינים חוזרים על עצמם, בדרך כלל ניתן לטפל בו ללא בדיקות או בדיקות.

אם יש לך זיהומי שמרים חוזרים

הרופא שלך עשוי להציע טיפול אחר – עיין בחוברת הנפרדת טיפול בזיהום שמרים חוזר (קיכלי נרתיקי) למידע נוסף. אם מצטברת הרבה פטריות בפה, זה נקרא קיכלי. זה לא מזיק ברוב המקרים, אבל תסמינים יכולים להתפתח כאשר ספירת השמרים עולה. נקרא גם קנדידה נרתיקית, זיהום שמרים בנרתיק משפיע על עד 3 מתוך 4 נשים בשלב מסוים בחייהן.

זיהום שמרים בנרתיק

הוא זיהום פטרייתי הגורם לגירוי, הפרשות וגרד חמור של הנרתיק והפות, הרקמות של פתח הנרתיק. זיהום שמרים בנרתיק, הנקרא לעיתים גם קנדידה וולבו-ווגינלית, מתרחש כאשר שמרים בריאים שחיים בדרך כלל בנרתיק גדלים ללא שליטה. ישנם מספר סוגים של דלקת בנרתיק, שלכל אחד מהם תסמינים דומים, אך דלקות שמרים בנרתיק הן מהנפוצות ביותר. דלקות שמרים בנרתיק, הנקראות גם קנדידה נרתיקית או קנדידה וולבו-ווגינלית (VVC), משפיעות על עד 3 מתוך 4 נשים במהלך חייהן.

קנדידה (ראה תמונה למטה)

היא זיהום פטרייתי הנגרם משמרי קנדידה. אטיולוגיה קנדידה וולווגינלית נגרמת על ידי שינויים דלקתיים בנרתיק ובאפיתל הפות המשניים לזיהומי קנדידה (בדרך כלל קנדידה אלביקנס). לפעמים, אם סביבת הנרתיק משתנה כדי לעורר גדילה, קנדידה עלולה להתרבות ולגרום לזיהום. למרות שקנדידה בנרתיק היא בדרך כלל קלה, חלק מהנשים עלולות לחוות זיהומים חמורים, כולל אדמומיות, נפיחות וסדקים בדפנות הנרתיק.

טראומה

גופים זרים, זיהומים המועברים במגע מיני ודלקת נרתיק דלקתית יכולים גם הם לגרום לכמויות גדולות של לוקורריאה. זיהומי שמרים בדרך כלל גורמים ללוקוריאה להיות סמיך, לבן, גבשושי ובדרך כלל חסר טעם (או רק שונה מעט מהריח הרגיל). גם אם יש שמרים בנרתיק ופריחה אופיינית על הפות, מריחה בצד החיצוני של הנרתיק עלולה להיות שלילית. אודם חמור, נפיחות וגרד עלולים להתרחש, מה שיוביל לסדקים או כיבים בעור.

זיהומים אלו נגרמות על ידי משהו שכבר נמצא בגוף שלך

אורגניזם פטרייתי (שמרים) הנקרא קנדידה. ואם קנדידה חודרת לזרם הדם, כמו למשל בעת שימוש בצנתר תוך ורידי נגוע או כסיבוך של קיכלי, שמרים עלולים לגרום לזיהום קטלני הנקרא קנדידה פולשנית. גידול יתר של קנדידה או חדירת פטריות לשכבות העמוקות ביותר של תאים בנרתיק גורם לסימנים ותסמינים של זיהום בשמרים. זיהומים חוזרים ונשנים של שמרים בנרתיק קשורים בדרך כלל לסוגי שמרים אחרים מלבד C. albicans שעמידים יותר לטיפולים סטנדרטיים לזיהומי שמרים C. albicans.

זיהומים בנרתיק הנגרמים על ידי שמרים שאינם קנדידה אלביקנס קשים יותר לטיפול בתרופות אנטי פטרייתיות סטנדרטיות

עבור זיהומים עמידים, הפרשות מהנרתיק עוברות תרבית כדי לקבוע את סוג השמרים הגורמים לזיהום. בדיקה מיקרוסקופית של כתם של הפרשות מהנרתיק עשויה לגלות רמות גבוהות של שמרים. בדיקות מעבדה נדרשות בדרך כלל אם הזיהום נמשך או ממשיך לחזור.

הערכה

כדי לאבחן מצב זה, על הרופא לבצע בדיקת אגן, הכנה נרתיקית רטובה, בדיקת pH ובדיקות כדי לשלול אטיולוגיה אחרת של הפרשות וזיהום מהנרתיק (במיוחד מחלת גונוקוקוס וכלמידיה). המשך פעילות חינוכית או דלקת של הפות והנרתיק מתרחשת לרוב אצל נשים בגיל הפוריות והיא בדרך כלל משנית לזיהום. למרות קנדידה וולבו-וגינלית שכיחה יותר בנשים פעילות מינית, אין ראיות לכך שזיהומים קנדידלים מועברים מינית.

שימוש תכוף באנטיביוטיקה מפחית את המיקרופלורה המגנה של הנרתיק ומקדם התיישבות של קנדידה

8 הסיכון לזיהומי שמרים עולה עם השימוש באנטיביוטיקה, אך לא הוכח ששום אנטיביוטיקה ספציפית נוטה יותר לגרום לזיהומי שמרים. 9 סוכרת נחשבת בדרך כלל כגורם נטייה לקנדידה חוזרת ונשנית של הפות.

סוכרת גם מגבירה את הרגישות לזיהום על ידי השמרים העמידים לאזול C. glabrata. אם יש לך סוכרת, חשוב לשמור על רמות הסוכר בדם קרוב ככל האפשר לנורמה.

בנים עם סוכרת או אנטיביוטיקה ארוכת טווח רגישים יותר למחלה זו. בנים יכולים להדביק את העטרה מאותם שמרים שגורמים לזיהומים בנרתיק. לחולים עם זיהום בקנדידה גלברטה יש בדרך כלל תסמינים קלים יותר.

רוב הזיהומים הם משניים לקנדידה אלביקנס

ואם ספק רואה שמרים בהתהוות קלינית אצל אישה בגיל הפוריות עם דלקת וולבווגיניטיס, אין צורך בתרביות אישור לקנדידה (אם כי בדיקת DNA לזיהומים המועברים במגע מיני עדיין מספיקה לרוב. ). … מיני קנדידה שאינם C. albicans נמצאו כגורמים לדלקת נרתיק שמרים (כלומר, 9.9% מהמקרים ב-1988 ו-17.2% מהמקרים ב-1995). סוכנים. כמה מחקרים מראים של-40 עד 70 אחוזים מהנשים עם קנדידה חוזרת ונשנית יש סוג של אנרגיה שגורמת לתגובה תת-תקינה של תאי T לקנדידה.12 מחקר אחד הראה שאנטיגנים מסוג דם A ו-B של לואיס על האפיתל הנרתיק מגנים מפני קנדידה. הַדבָּקָה. .13 גם גורמים מכניים יכולים לשחק תפקיד.

למידע נוסף בנושא של קנדידה בנרתיק ומיטל כדורי נטורופתית נא לבדוק ב- mkdiet.co.il

תפריט נגישות