הבעיות בהן ניתנות כוללות פיזור חום לא אחיד עקב חימום תת רצפתי (UFH), סדקים והתמוטטות המגהץ, סדקים באריחים ובחיבורים ורצפות לא אחידות. מכיוון שהחימום מוטבע ברצפת SCREED, בעיות בחימום והרצפה עצמה מושפעות ממערכת UEFH של המערכת ויכולות להיות יקרות ובעייתיות לתיקון.
התקנת מערכות מים עשויה להימשך זמן רב יותר מזו של מערכות חשמל
מכיוון שמדידת הזרימה והלחץ של המים גוזלת זמן רב. במקרה של התקנות רטובות, יש להמתין לייבוש שכבות המגהץ לפני הנחת הרצפה. עלות התקנת חימום תת רצפתי יכולה לעלות על היתרונות, במיוחד בכל הנוגע להסרה וצביעה מחדש של רצפת הבטון. אוויר חם עולה כאשר משתמשים בתנור חימום, מה שאומר שצריך לחמם את כל החדר לפני ייבוש הרצפה.
חימום לוקח הרבה זמן ואינו שימוש יעיל באנרגיה. הלחות בחדר וכמות המים ברצפה מאריכים את התהליך. בעיה נוספת של שימוש במסיר לחות לייבוש רצפה היא שהוא סופג לחות מהחדר כולו, לא רק מהמשטח הלח.
פירוש הדבר כי אין צורך לחמם או להסיר את כל החדר
כדי לייבש את הרצפה. אם הרצפה מושפעת מהצפות, צינורות מתפרצים, הצפות או נזקי מים אחרים, אתם רוצים שהרצפה תהיה יבשה ככל האפשר. השלב הראשון להסרת רצפה הוא הסרת עודפי מים ככל האפשר.
לאחר שהסרת כמה שיותר מים מהמשטח, תוכל לייבש את הרצפה. הסר את כל החפצים הרטובים מהחדר והנח אותם באזור בו הם יכולים להתייבש מבלי לפגוע ברצפה נוספת.
אם אתה צריך לנגב את הרצפה, השתמש במגב לח וסבך. רצפת עץ על בסיס מים או רצפת למינציה מעץ. ניתן לשמור על ניקיון רצפות העשויות אבן או בטון (סוג הרצפה הסביר ביותר שיש לו מערכת חימום מים) על ידי טאטוא קבוע ושימוש במגב ספיידר.
למידע נוסף בנושא של איתור נזילות ניתן לבדוק ב- no-leak.co.il
בקיצור, ללא קשר לסוג רצפת העץ, ניתן להסירו ברגע בו רואים מים או לחות, בשיטות שלעיל.
המשמעות
היא שכאשר צריך לבצע תיקונים באזורים אחרים של החדר, הקבלן יכול לבצע אותם מבלי לחכות לייבוש הרצפה. מערכות רטובות נוטות לפעול בצורה הטובה ביותר כאשר צינורות מוטמעים במגהץ מכיוון שזה תורם לפיזור החום, אך הם מתאימים גם למבני רצפה חדשים בהם תת -הרצפה יכולה להכיל צנרת, מלט ומגהץ. עבור רצפות עץ, ישנם אזורים שבהם יידרש מספר שבועות ואף חודשים לייבוש מלא. לכן, אולי כדאי לחכות עד שהרצפות יחזרו למצבן המקורי לפני הייבוש.
מערכות רטובות מפיצות מים חמים דרך צינורות פלסטיק המונחים באדמה ומחוברים למקור החימום המרכזי
חימום קרינה פועל על ידי העברת חום מאובייקט מתחת לרצפת העץ, שמחמם את הרצפה ישירות. מערכות אופייניות פועלות על ידי שאיבת מים מחוממים לקרקע דרך צינורות גמישים.
חימום גגות משתמש בפחות אנרגיה ממערכת חימום מרכזית ופועל בטמפרטורה נמוכה יותר מרדיאטור, אך מייצר את אותו חום. ניתן להפעיל חום קורן על כל משטח, מהרצפה עד התקרה ועד הקירות.
חימום תת רצפתי על בסיס מים מומלץ להתקנה בקומת הקרקע של פרויקט עם מערכת בידוד טובה
כגון מערכת רצפת קורות Econna והוא אידיאלי לשימוש עם רצפות קורות עץ בקומות העליונות. קודים לבנייה אינם דורשים בידוד של רצפות ביניים בבית כדי למנוע אובדן חום, כך שניתן להתקין חימום תת רצפתי ללא בידוד ללא צורך בהתקנת זרימת חום ישירה. חימום תת רצפתי הידרוני וזוהר הוא ידידותי לסביבה מכיוון שהוא דרך למחזר את צריכת המים שלך.
למידע מורחב אודות ייבוש תת רצפתי מומלץ לבדוק כאן: no-leak.co.il
עם חימום תת רצפתי
טמפרטורת האספקה של המים חייבת להיות לפחות 55 ° C וטמפרטורת פני השטח לא תעלה על 29 ° C. הגבלת טמפרטורת הרצפה שבה פועלים מחממי רצפה פירושה שהם אינם מתאימים לחדרים קטנים כאשר היחס בין שטח הרצפה לנפח נמוך. נכון שרצפות עץ מחוממות על ידי חימום וקירור, מה שמוביל להתרחבות והתכווצות קבועה של הלוח.
אם התרמוסטט עוצר את זרימת המים הפושרים מתחת לאדמה לפרק זמן מסוים
פני הקרקע מתחממים מהר יותר מהנוזל שמתחת בגלל קרינת השמש. זה מבטיח שהחום עובר דרך הרצפה ומחמם את החדר. ללא כל דיון בביצועי החלונות, אומרים לך שרצפות קורנות מחממות את הרצפה על ידי חימום שלה על ידי חימום הרצפה שעליה זורחת השמש וטמפרטורת פני השטח עולה, בעוד גלי אור שמש קצרים עוברים דרך החלון.
ייבוש המגהץ הוא הליך בדיקה מוכר להערכת לחות שיורית לאחר הנחת הרצפה. ניתן לבדוק את אריחי הרטיבות הנותרים מהרצפה באמצעות ציוד מתאים.
רצפות המגהץ המקובלות עשויות להימשך עד 7 ימים בעובי סנטימטר בתנאים אופטימליים. רוב רצפות המגהץ מגיעות לחוזק המקסימלי הסופי שלהן תוך 28 ימים מיום ההנחה.
זמן הייבוש המומלץ למגהץ מעורב ביד
הוא יום למ"מ במשך 50 מ"מ הראשונים ולאחר מכן יומיים למ"מ למ"מ למ"מ. באופן כללי, יש לייבש ריצוף נוזלי המותקן במערכת לא מאוגדת בקצב של 1 מ"מ ליום לעומק הראשון של 40 מ"מ ו -0.5 מ"מ ליום לעומק בעומק השני של 40 מ"מ.